Přihlásit

Pečete s dětmi?

Pečete s dětmi?

Den dětí volá. A my doporučujeme se na něj připravit v předstihu. První červnový den totiž přináší oslavy plné sladkostí a dovádění. Což takhle to letos zkusit ještě trochu jinak a zapojit děti do samotného tvůrčího procesu?

Pečení s dětmi je skvělou aktivitou, která může být nejen zábavná, ale také užitečná. Kromě toho, že budou mít děti z pečení radost, naučí se také nové dovednosti a zlepší svou jemnou motoriku. A pokud by vás trápilo ono sladké nadělení, můžete společně připravit a vykrajovat klidně těsto slané. Fungovat budou i dobroty vykrojené z předem koupeného listového těsta.

A teď už několik tipů, které se vám budou hodit při pečení s těmi nejmenšími:

 
  1. Vyberte jednoduchý recept 

Začněte s jednoduchým receptem, jako jsou sušenky nebo muffiny. Ujistěte se předem, že máte všechny potřebné ingredience, nádobí a vykrajovátka připravené. Pro urychlení můžete rozhodně použít také zmiňované listové těsto. 

 
  1. Připravte si prostor 

Nachystejte si čisté a dobře osvětlené pracovní místo. Pokud máte děti menší, umístěte jim židličku k pultu, aby mohly lépe vidět a pomáhat.

 
  1. Zapojte je

Nechte děti aktivně se zapojit do pečení. Nechte je vážit ingredience, míchat a pomáhat s výrobou tvarů. Snažte se přizpůsobit dětem úkoly podle jejich věku a dovedností.

 
  1. Učte je hygieně a bezpečnosti 

Při pečení s dětmi je důležité učit je správné hygieně, jako je mytí rukou před začátkem a po manipulaci s potravinami. Také jim vysvětlete důležitost správného skladování potravin a ujistěte se, že ví, že by neměly jíst syrové těsto nebo surové ingredience, jako třeba vajíčka. Při vykrajování je zase informujte o ostrých hranách a na naše vykrajovátka tlačte společnými silami a opatrně.

 
  1. Nechte je fantazírovat

Pečení může být skvělou příležitostí pro rozvíjení kreativity. Nechte děti vymyslet vlastní recepty nebo dekorace, a podporujte je v tom, aby si vybíraly vlastní barvy a tvary.

 
  1. Oslavte to spolu

Po dokončení pečení si dopřejte čas na společnou ochutnkávku a oslavu. Připravte jednoduché nápoje a zakousněte se do dobrot, které jste společně vytvořili. Rozhodně jim díky jejich přičinění na tváři vyčarujete větší úsměv, než kdybyste jim takovou pochutinu jen tak darovali.  

Pečení s dětmi na Den dětí může být skvělou aktivitou pro celou rodinu. A naše vykrajovátka vám při ní jednoznačně pomůžou. Objednejte je včas, abyste měli co zabořit do těsta. Na našem e-shopu najdete nespočet zvířecích motivů i jiných vhodných tvarů, které vám všem udělají radost.