Čas Vánoc se blíží. Kuchyní pomalu začíná vonět badyán, hřebíček, vanilka i skořice. Připravili jsme si pro Vás 5 důležitých tipů, jak nejen o Vánocích využít naše formičky a jak se o ně starat, aby Vám vydržely ve sváteční formě ještě několik následujících let. A že nevíte, na co je použít? No přece na všechny ty medvědí pracky, madlenky, rohlíčky či ořechové cukroví. Posloužit mohou ale třeba také při výrobě čokoládových pralinek.
- Formičky jsou tu od toho, aby se do nich těsto vtlačovalo a kopírovalo tak po upečení tvar ze dna misky. Nejlépe Vám při tom pomohou Vaše palce. Není totiž nic více uklidňujícího, než když si na těsto sáhnete holýma rukama. Takové plnění může být navíc ideální zábavou pro celou rodinu – nalákejte je třeba na pohádky v televizi, které můžete při přípravách sledovat.
- Nikdy neplňte těsto do formičky až po okraj. Ponechte jemnou prohlubeň a myslete na to, že při pečení těsto nabyde své hmoty a mohlo by přes okraj přetéct, což by zničilo výslednou podobu cukroví.
-
Při nákupu nezapomínejte, že pro pečení tohoto druhu cukroví budete formiček potřebovat opravdu hodně. Jakmile dáte jeden plech do trouby, můžete rovnou začít plnit druhý a zatímco ten první po vytažení chladne, oceníte další čisté formy i pro třetí várku. Na našem e-shopu najdete řadu vzorů i materiálů. Od sněhuláka k oříšku. Od cínu k teflonu. Stačí si vybrat.