Přihlásit

Letní trend: Nepečené cukroví

Letní trend: Nepečené cukroví

Teploty stoupají ke třicítce, někdy ji i převýší, a to poslední na co máte pomyšlení je strávit den u plotny či trouby? Nemusíte! Věděli jste, že krom zmrzliny či melounu, můžete zakončit jídelní veselí sladkou tečkou, pro kterou nebudete potřebovat rozžhavit ani jeden uhlík? Období nepečených sladkostí začíná. 

 

CO TO JE NEPEČENÉ CUKROVÍ?

Nepečené sladkosti, jak už název napovídá, jsou dezerty, které se připravují bez nutnosti použití trouby. Namísto pečení můžete využít jednoduchého procesu smíchání a chlazení, nebo třeba sušení. Ve všech případech se zachová čerstvost a chuť přísad. Tato metoda je skvělá pro udržení výživných látek, které jsou často ztraceny při tepelné úpravě.

 

JAK PŘI PŘÍPRAVĚ VYUŽÍT FORMIČKY A VYKRAJOVÁTKA?

Dodejte svým dezertům originální tvary a vzhled. Nabízíme několik tipů, jak využít naše vykrajovátka či formičky na cukroví při přípravě nepečených sladkostí:

 
  • Tvarování malých dortových korpusů: Použijte větší vykrajovátka na cukroví k vytvoření korpusů pro nepečené dorty. Můžete je následně vrstvit s různými raw náplněmi, tvarohem, ovocem nebo krémy.

 
  • Krásná prezentace: Vykrajovátka či formičky mohou sloužit také k vytváření zajímavých tvarů a vzorů na povrchu nepečeného cukroví. Stačí vykrojit tvary z dalších surovin, jako jsou ovoce, čokoláda nebo oříšky, a umístit je na vrchol nebo okraje sladkosti. Tím vytvoříte esteticky působivý zážitek pro oči i chuťové pohárky.

 
  • Dejte je k ledu: Formičky jsou pak ideálním pomocníkem při tvorbě chlazených či mražených zákusků. Stačí do nich požadovanou hmotu odlít a umístit na nějaký čas do lednice či mrazáku. 

 
  • Nové zásoby: Máte pocit, že vaše domácí várka vykrajovátek a formiček by svými tvary rozveselila spíše vánoční měsíce? Nezoufejte. Na našem e-shopu najdete celou řadu kytiček, zvířat či jednoduchých geometrických tvarů, které oceníte v jakoukoliv roční dobu. 

LÉTO MŮŽE ZAČÍT

Na tvorbu malých raw dortíků i jiného nepečeného cukroví se ideálně hodí naše základní vykrajovátka na přípravu italského dezertu semifreddo.

TAJNÝ TIP NA KONEC: OSVĚŽUJÍCÍ A ZDRAVÉ

Letní měsíce jsou ideální dobou pro to omezit ve svém jídelníčku rafinovaný cukr. Rostoucí ovoce všude kolem ho dozajista bezpečně nahradí. A právě nepečené sladkosti jsou dobrotou, kterou lze připravit z čistě přírodně sladkých surovin. Že nevíte, jak na to? Zde je několik zdravých alternativ:

 
  • Datle: Tohle sladké a šťavnaté ovoce můžete použít jako přirozené sladidlo. Stačí je namočit, rozmačkat a přidat do těsta nebo z nich vytvořit sladkou náplň.

  • Med nebo sirupy: Přírodní sladidla jako med nebo javorový sirup jsou také skvělými alternativami k běžnému cukru. Přidávají sladkost a nabízí výhody pro zdraví. Pro diabetiky je ideální sirup čekankový. V obchodě ale určitě narazíte také na sirupy rýžové či agávové. Mají ale většinou o něco řidší konzistenci a je potřeba s tím při přípravě lahodné hmoty počítat. 

  • Ovoce: Využijte sladkost ovoce. V nakrájené nebo rozmačkané podobě může být skvělým doplňkem nepečených sladkostí.

 

Doufáme, že vás tyto tipy inspirují k vytvoření chutných a krásných nepečených sladkostí s využitím vašich oblíbených vykrajovátek na cukroví. Užijte si tvůrčí proces a buďte si jisti, že vaše výtvory budou oslavou sladkého letního období.